Wat is een Handfasting

Mystieke Cirkel, Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

Een handfasting is een prachtig ritueel met Keltische wortels dat nog steeds veel wordt uitgevoerd in Angelsaksische landen. Bij dit ritueel worden de handen van het bruidspaar letterlijk met een lint verbonden. Dit staat symbool voor de diepe verbinding die zij met elkaar aangaan. Het is een bijzondere manier om liefde en verbondenheid te vieren op een persoonlijke en betekenisvolle wijze.

Tijdens een handfasting-ceremonie worden de handen van het paar aan elkaar vastgebonden en later weer losgemaakt. Dit symboliseert het samenkomen van het paar en hun bereidheid om samen te blijven uit vrije wil. De handen vertegenwoordigen een gedeelde hartslag, waarbij jullie harten dicht bij elkaar kloppen en in verbinding zijn. Het is een prachtig moment van liefde en verbondenheid.

Enkele kenmerken van handfasting

Symbolische Verbintenis Handfasting is geen wettelijke verbintenis, maar eerder een symbolische viering van liefde en toewijding. Na het uitspreken van jullie liefde voor elkaar, kunnen jullie de handen weer uit de knoop halen.

Eigen Ontwerp: Jullie hebben alle vrijheid om de ceremonie vorm te geven zoals bij jullie past. Of het nu in de natuur is, met alleen jullie tweetjes, of met familie en vrienden erbij, het is jullie dag om te koesteren .

Geloften en Zegenwens Tijdens de handfasting kunnen jullie elkaar geloften doen. Dit kan voor, tijdens of na het vastbinden van de handen plaatsvinden. Ook zal de ceremonieleider een zegenwens uitspreken .

Elementen en kleuren: Sommige handfasting-ceremonies verwerken de symboliek van de vier windrichtingen en de elementen (lucht, vuur, water en aarde). De keuze van linten, koorden of touwen is persoonlijk, en de kleur heeft vaak een specifieke betekenis .

Kortom, handfasting is een prachtige manier om jullie liefde te vieren en een blijvende herinnering te creëren aan jullie bijzondere dag. 🌿💕

handfasting Mystieke Cirkel Mystieke Cirkel, Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

Waarom kiezen voor Mystieke Cirkel?

Als moderne heks, lifecoach en ceremoniemeester van Mystieke Cirkel heb ik het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij talloze handfastings-rituelen. Deze eeuwenoude traditie heeft mijn hart geraakt en me geïnspireerd om anderen te helpen bij het vieren van hun liefde en verbintenis op een diepere en betekenisvolle manier.

Kiezen voor mij als Hogepriesteres voor jullie handfasting ceremonie betekent dat jullie kunnen rekenen op een diepgaande, betekenisvolle en spirituele ervaring. Ik zal jullie begeleiden met liefde, zorg en respect, en samen zullen we een ceremonie creëren die jullie liefde viert en versterkt. Jullie liefdesverhaal verdient een bijzondere viering, en ik ben vereerd om deel uit te maken van deze betekenisvolle gelegenheid.

Lees voor meer informatie hier verder.

Ook heb ik speciaal voor jou een boekje geschreven waarin alles staat wat je over een handfasting zou willen weten. Een handig naslagwerk en super fijn om even door te kunnen lezen om zo goed voorbereid te zijn op jullie speciale dag.

Het boekje heet: Handfasting, de Ultieme Gids en kan je hier bij mij bestellen.