Uncategorized

Sisters voor Sisters

Het afgelopen weekend kwam ik in gesprek met een vrouw genaamd Tammy. Na aanleiding van haar verhaal vraag ik Sisters om andere Sisters te helpen.  Partners en vrienden van Sisters zijn zeker ook welkom om te helpen. Samen zijn wij de wereld om ons heen. 

Vanwege EU-regelgeving, zoals de Dublin-verordening, zijn sommige vluchtelingen wettelijk gestrand. De Dublin-verordening is een EU-wet die bepaalt waar vluchtelingen asiel kunnen aanvragen. Vluchtelingen MOETEN asiel aanvragen in het eerste EU-land waar ze aankomen. Dit heeft veel druk uitgeoefend op grenslanden zoals Griekenland en Italië. Helaas zijn deze landen zijn niet in staat om structureel zorg te bieden in de behoeften van de vluchtelingen. Veel vluchtelingen beslissen daarom om alsnog te vertrekken vanuit de vaak nare omstandigheden in de opvangkampen kampen vanuit Griekenland en Italië. Zodra ze vertrekken hebben zij gedurende 18 maanden geen recht op werk, huisvesting of zelfs voedsel. Ze moeten op de een of andere manier de 18 maanden overleven voordat ze opnieuw een aanvraag in een ander EU-land kunnen indienen.

Het resultaat is dat er vandaag in Amsterdam (maar ook in andere grote steden) tientallen vrouwen en meisjes zijn die dagelijks in gehurkte locaties wonen en een stressvol risico lopen om op straat te worden gezet. Omdat ze geen recht hebben om te werken, hebben deze vrouwen en meisjes ook geen toegang tot basisbehoeften, zoals toiletartikelen. Daarnaast zijn ze een makkelijke prooi voor mensenhandel en andere gevaren die het leven op straat biedt.

Jezelf schoon kunnen houden is een fundamentele stap naar een gevoel van stabiliteit en autonomie. Daarom wil de stichting https://www.neighborhoodfeminists.com/ ervoor zorgen dat deze vrouwen en meisjes regelmatig toegang hebben tot toiletartikelen en producten voor vrouwelijke hygiëne.

De neighborhood Feminists bestaat pas ​​sinds 2019 en wordt op volledig op vrijwillige basis gerund, zonder structurele financiering en is momenteel volledig afhankelijk van individuele donaties. Ze werken samen met de stichting Human Aid Now.

Zij bieden vrouwen en meisjes die in moeilijke situaties in Amsterdam wonen, een waardigheids-sets aan.  Dit zijn sets met de meest basale toiletartikelen die ongeveer twee weken meegaan. Ze bevatten essentiële zaken zoals een tandenborstel, tandpasta, zeep, shampoo en menstruatieproducten.

Help de stichting mee om vrouwen en meisjes, die illegaal zijn ondergedoken in afwachting van hun 18 maanden, om ze in deze meest elementaire menselijke behoeften in Amsterdam te voorzien. Maak jij vandaag  ook een tastbaar verschil in het leven van deze Sisters?

Delen is Lief <3