Handfastingen

Zeg Ja tegen het leven, zeg ja tegen elkaar!
Mystieke Cirkel, Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

Handfasting / Tie the Knot

Als moderne heks en ceremoniemeester van Mystieke Cirkel heb ik het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij talloze handfastingsrituelen. Deze eeuwenoude traditie heeft mijn hart geraakt en me geïnspireerd om anderen te helpen bij het vieren van hun liefde en verbintenis op een diepere en betekenisvolle manier.

Handfastingen hebben hun wortels in de oude Keltische cultuur. De Kelten geloofden sterk in de verbondenheid van de natuur en de cycli van het leven. Voor hen was het huwelijk niet alleen een juridisch contract, maar ook een spirituele en emotionele verbintenis.

De Keltische handfasting ceremonies vonden plaats tijdens bijzondere momenten, zoals de vieringen van de seizoenswisselingen. Tijdens Beltane in mei werden de meeste handfastingen voltrokken. Het dansen rond de meiboom is een oude traditie die vaak geassocieerd wordt met de viering van Beltane en handfastingen. Het dansen rond de meiboom bevordert de vruchtbaarheid en overvloed. Het is een manier om de zegen van vruchtbaarheid af te smeken voor het bruidspaar en hun toekomstige leven samen.

Met name in “de oude religie” wordt deze traditie in ere gehouden. Je vindt het bij wicca’s of pagans, maar tegenwoordig kan een handfasting ook worden verzorgd voor stellen die minder gericht zijn op hekserij, omdat de symboliek erachter helemaal van deze tijd is. Je verbindt je vrij en samen, met de elementen van de natuur en de kosmos als getuigen.

In Nederland heeft een handfasting geen juridische geldigheid. Het is vergelijkbaar met een ceremonie in een kerk. Je zult dus nog steeds naar het gemeentehuis moeten gaan om je rituele huwelijk wettelijk te maken. Het is echter niet nodig om eerst wettelijk getrouwd te zijn om een handfasting te kunnen doen.

Als jullie samenwonen en niet wettelijk willen trouwen, maar wel op een speciale manier met elkaar verbonden willen zijn, kan ik jullie met een op maat gemaakt ritueel aan elkaar verbinden.

handfasting Mystieke Cirkel Mystieke Cirkel, Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

De eerste kennismaking

De eerste stap is een gezellige kennismaking, waarbij jullie van harte welkom zijn bij mij thuis in Zoetermeer of op een locatie naar keuze. Voor deze kennismaking vraag ik een kleine vergoeding van 25 euro, plus eventuele reiskosten. Tijdens ons gesprek zal ik jullie alles vertellen wat jullie moeten weten en kunnen jullie al jullie vragen stellen. Ik begrijp dat het regelen van een handfasting spannend kan zijn, en jullie hebben uiteraard de vrijheid om te bepalen welke elementen jullie wel of niet willen toevoegen. Het is tenslotte jullie grote dag!

Als jullie na onze ontmoeting besluiten dat ik jullie handfasting mag verzorgen, bevestig ik de afspraak schriftelijk en wordt er een aanbetaling gedaan. Ongeveer twee maanden voor jullie huwelijksdag kom ik bij jullie thuis langs. Tijdens een uitgebreid gesprek leer ik jullie beter kennen en krijg ik een goed beeld van jullie leven samen. Samen zullen we de huwelijksceremonie vormgeven, en ik zal jullie enkele leuke huiswerkopdrachten geven om het nog persoonlijker te maken.

Op de dag van de ceremonie ben ik ruim op tijd aanwezig op de locatie. Ik zal jullie trouwceremonie met veel liefde en zorg verzorgen, en deze duurt meestal zo’n 45 minuten. 

Trouwambtenaar

In veel Nederlandse gemeenten is het mogelijk dat ik, als ritueelbegeleider, ook het wettelijk huwelijk voltrek als buitengewoon trouwambtenaar voor één dag. Elke gemeente hanteert hierbij haar eigen voorwaarden.

Het is aan jullie om zelf een verzoek in te dienen bij de betreffende gemeente. Voor mijn diensten als trouwambtenaar reken ik geen extra kosten. Het kan echter voorkomen dat de gemeente extra kosten in rekening brengt.

Vergoeding

Mijn tarief voor de handfasting is €550,-, inclusief 21% BTW, en exclusief eventuele reiskosten. De kosten voor de kennismaking worden hierop in mindering gebracht.

E-boek Handfasting: De Ultieme Gids

 Ben je een toekomstig bruidspaar dat op zoek is naar een unieke en betekenisvolle viering van jullie liefde? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de magie achter een handfasting? Dan is dit e-book speciaal voor jou!

In “Handfasting: De Ultieme Gids” neem ik, Gadesha, je mee op een reis door de geschiedenis, de betekenis en de praktische aspecten van een handfasting. Ontdek waarom steeds meer bruisende paren kiezen voor deze ceremonie als een manier om hun liefde te vieren en te versterken.

Leer over de oorsprong van een handfasting en de symboliek achter het binden van handen. Ontdek de verschillende opties die je hebt bij het kiezen van de duur van de verbintenis: van “zolang de liefde duurt” tot “voor dit leven” of zelfs “voor eeuwig”. Laat je inspireren door prachtige teksten en spreuken die de diepte van jullie liefde weerspiegelen.

Leer meer over de rol van de ceremoniemeester en ontdek hoe een handfasting ceremonie geleid door een heks/hogepriesteres een extra laag van spiritualiteit en betekenis kan toevoegen aan jullie viering. Ontdek wat je kunt verwachten tijdens een handfasting ceremonie, van het openen en betoveren van de cirkel tot het binden van de handen en het uitwisselen van geloften.

Gadesha van Mystieke Cirkel, als Hogepriester(es) gespecialiseerd in handfastingen, deelt haar wijsheid en ervaring met jullie. Ontdek waarom jullie voor haar kunnen kiezen om jullie ceremonie te leiden en jullie liefdesverhaal op een unieke en betekenisvolle manier te vieren.

Of je nu een toekomstig bruidspaar bent dat op zoek is naar inspiratie en begeleiding, of gewoon nieuwsgierig bent naar het ritueel van een handfasting, dit e-book is jouw ultieme gids. Stap in de betoverende wereld van handfastingen en laat de magie jullie liefdesverhaal omarmen en versterken.

Wat kan je bij mij als Hogepriesters verwachten

Kiezen voor mij als Hogepriesteres voor jullie handfasting ceremonie betekent dat jullie kunnen rekenen op een diepgaande, betekenisvolle en spirituele ervaring. Ik zal jullie begeleiden met liefde, zorg en respect, en samen zullen we een ceremonie creëren die jullie liefde viert en versterkt. Jullie liefdesverhaal verdient een bijzondere viering, en ik ben vereerd om deel uit te maken van deze betekenisvolle gelegenheid.

Diepe verbinding met het goddelijke: 

Als Hogepriesteres zal ik de energie van de Godin of het universum uitnodigen om aanwezig te zijn tijdens de ceremonie. Dit versterkt de spirituele dimensie en zorgt voor een diepe verbinding met het goddelijke tijdens jullie handfasting

Rituelen en symboliek: 

Ik zal zorgvuldig gekozen rituelen en symboliek integreren in de ceremonie, zoals het binden van de handen, het aanroepen van de windrichtingen en de betekenisvolle Cake & Wine Ceremonie. Deze elementen voegen diepgang en betekenis toe aan jullie viering.

Diepgaande spirituele begeleiding: 

Als Hogepriesteres zal ik jullie begeleiden door het proces van de handfasting ceremonie, waarbij ik put uit mijn kennis en ervaring als moderne heks. Ik zal ervoor zorgen dat de ceremonie aansluit bij jullie waarden, overtuigingen en intenties.

Maatwerk en persoonlijke aandacht: 

Ik geloof in de kracht van persoonlijke betrokkenheid, daarom zal ik nauw met jullie samenwerken om de ceremonie af te stemmen op jullie specifieke wensen en behoeften. Jullie kunnen rekenen op een unieke en op maat gemaakte ervaring die jullie liefdesverhaal weerspiegelt.

Creëren van een heilige en betoverende sfeer: 

Met zorg en aandacht zal ik de ruimte energetisch schoonmaken, de cirkel openen en bekrachtigen en een energetische tempel bouwen waarin de ceremonie plaatsvindt. Dit creëert een magische en veilige omgeving waarin jullie liefde kan bloeien en gevierd kan worden.

Handfasting ceremonie ringen trouwen liefde verbintenis
Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis
Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

Professionele en respectvolle begeleiding: 

Als Hogepriesteres zal ik jullie ceremonie met professionaliteit en respect leiden. Ik zal zorgdragen voor een vloeiend verloop van de ceremonie en jullie ondersteunen bij eventuele vragen of zorgen die jullie hebben. Jullie kunnen vertrouwen op mijn expertise en toewijding om jullie handfasting ceremonie tot een betekenisvol en memorabel moment te maken.

Flexibiliteit en openheid: 

Ik sta open voor jullie specifieke wensen en ideeën. Samen kunnen we de ceremonie vormgeven op een manier die authentiek en waarachtig is voor jullie als koppel. Of jullie nu speciale rituelen, persoonlijke geloften of andere elementen willen toevoegen, ik zal jullie begeleiden bij het realiseren van jullie unieke visie.

Ondersteuning en nazorg: 

Mijn betrokkenheid stopt niet na de ceremonie. Ik bied jullie ondersteuning en nazorg, mochten jullie behoefte hebben aan verdere begeleiding of advies. Ik sta voor jullie klaar om jullie liefdesreis te ondersteunen, ook na de handfasting ceremonie.

Geef opnieuw Elkaar het Ja-Woord

Handfasting ceremonie trouwen liefde verbintenis

Koesteren jullie zo’n diepe liefde voor elkaar en willen jullie nogmaals ‘JA’ tegen elkaar zeggen? Vier het leven en vernieuw jullie geloften in een ceremonie van ‘hernieuwing van de huwelijksgeloften’. Ook deze ceremonie zal ik speciaal voor jullie op maat maken.

Handfasting ceremonie ringen trouwen liefde verbintenis